• Zepterra

Čuveni svetski investitor ulaže u srpsko tržište

Updated: Nov 18, 2020

Kineska kompanija Yihai Properties Group u svoj dosadašnji portfolio upisala je osam miliona izgrađenih kvadratnih metara širom sveta, a sada je započela izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa ZepTerra na najatraktivnijoj lokaciji na Novom Beogradu

Poznata svetska investitorska kuća, kineska kompanija Yihai Properties Group započela je izgradnju svog prvog projekta u ovom delu Evrope – stambeno-poslovnog kompleksa ZepTerra na najatraktivnijoj lokaciji na Novom Beogradu. Posle brojnih izgrađenih objekata širom Kine i Amerike, čuvena kompanija odlučila je da svom bogatom portfoliju doda i savremeni projekat smešten u srpskoj prestonici.


Yihai Properties Group iz Hong Konga osnovana je 1989. godine, a svoje poslovanje razvijala je u industriji nekretnina, menadžmentu obrazovanja, finansijskim investicijama i zdravstvenim uslugama. U Kini su izgradili 12 obrazovnih institucija uključujući vrtiće, srednje škole, internacionalne škole, škole za obuku, kao i koledže. Međutim, ništa manje poznata i uspešna nije ni humanitarna Yihai Fondacija koja je 2012. godine osnovana u Pekingu.


Ova fondacija poznata je i na našem tržištu još od 2017. godine kada je predsednica kompanije i fondacije, gospođa Linda Vang, u Užicu uručila novčanu pomoć od 340. 000 evra za izgradnju tamošnjeg vrtića. Ipak, najviše će se pamtiti pomoć Yihai fondacije i njene predsednice prilikom borbe sa virusom COVID-19 kada je još 3. aprila organizovana dostava ozbiljnih količina testova, maski, rukavica, zaštinih naočara i zaštitne odeće. Zbog izuzetne solidarnosti i prijateljske pomoći u

najznačajnijem trenutku, gospođa Vang dobila je i zahvalnicu Vlade Srbije.


Inače, tokom tri decenije postojanja Yihai Properties Group u svoj portfolio upisao je više od 8 miliona izgrađenih kvadratnih metara u Kini i Njujorku. Ova kompanija u Kini ima više uspešno ostvarenih projekata od kojih se posebno ističu Yihai Garden u Pekingu, Jinying Plaza u Šangaju, Svetski trgovinski centar u Guangdžou, kao i veliki broj objekta u Šangaju, Hong Kongu, Šenženu i Guangdžou. Zbog toga ne čudi, što je kompleks ZepTerra koji je počeo da se gradi u blizini poslovnog centra Airport City već zainteresovao brojne Beograđane. Sve relevantne informacije u vezi kupovine doma u ovom raskošnom kompleksu, budući stanari mogu da dobiju od vodeće konsultantske kuće za nekretnine CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe kojoj je poverena ekskluzivna prodaja stanova.


936 views1 comment

Recent Posts

See All

Copying, downloading for advertising purposes or any other misuse of the material on the zepterra.rs site is prohibited.

All rights reserved by investor